Eekhoorn Bosbad de Paasbergen heet nu Beleefpark Dwingeloo

Op de plaats waar generaties Dwingelers en duizenden toeristen jarenlang hebben genoten van zwemmen in bosbad “De Paasbergen”, valt vanaf het voorjaar 2020 nog veel meer te beleven: naast zwemmen kan er nu ook geklauterd, geklommen en gekliederd worden in Beleefpark Dwingeloo. Al meer dan 60 jaar wordt er gezwommen aan de rand van het Dwingelderveld gelegen bosbad De Paasbergen. Gebeurde dat aanvankelijk in onverwarmd water in een natuurlijke zwemvijver, tegenwoordig wordt het bad op geheel duurzame wijze verwarmd door gebruik te maken van de modernste technieken.

Maar de ambities van het bestuur reiken verder. En dus stelde het zichzelf de vragen hoe er nog meer mensen naar deze prachtige locatie getrokken kunnen worden en hoe de mogelijkheden van het terrein nog beter benut kunnen worden. Het resultaat mag er zijn: op de ligweide zijn maar liefst 26 prachtige van natuurlijk materiaal vervaardigde speeltoestellen geplaatst, waar kinderen naar hartenlust hun eigen spel kunnen spelen.

Naast veel klim en klauterwerk is er ook een grote waterspeelplaats gerealiseerd. Keien, zand en water zijn eenvoudige ingrediënten die de fantasie van kinderen onuitputtelijk weten te prikkelen. Het water (ook het zwembadwater), en dat is toch wel uniek te noemen, wordt uit een eigen bron opgepompt en draagt dan ook met de trots de naam “Dwingel’eau”.

De unieke combinatie van een zwembad en een beleefpark op één terrein zorgt ervoor dat het bij vrijwel alle weertypes goed toeven is in Beleefpark Dwingeloo. Het klimpark is geopend vanaf 21 maart tot en met de herfstvakantie. Er kan gezwommen worden in de periode van 24 april t/m 6 september.


Deel via:

Leren zwemmen in de buitenlucht!

Bij Beleefpark Dwingeloo kun jij je diploma halen!